вторник, 28 февруари 2017 г.
Какаов сладкиш с течен шоколад
Необходими продукти:
- 1 кофичка кисело мляко /400 или 500 г., получава се и в двата случая/
- 1 ч.л. хл.сода
- 1 и 1/2 ч.ч. захар /става и с кафява захар/
- 1 ч.ч. олио
- 2 и 1/2 ч.ч. брашно
- 2с.л. какао Нескуик + 2с.л. нискомаслено какао на д-р Йоткер /може да се направи и само с Нескуик - 4с.л., по принцип позволява да се добавят и още 1-2с.л. Нескуик/
- течен шоколад за намазване
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбърква със содата в купа. През това време в друга по - голяма купа се смесват сухите съставки и се разбъркват много добре, към тях се прибавя чашата олио и отново се разбърква добре. Към тази смес се добавя киселото мляко със содата и пак се разбърква до хомогенизиране на сместа. Изсипваме сместа в леко намазнена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност /до суха клечка /.Когато е готов се изважда от фурната и още докато е горещ се намазва отгоре с течен шоколад. Желателно е да престои поне 4-5 часа преди да се консумира.:D
Да ви е сладко :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар