петък, 21 април 2017 г.

Бисквитена торта с банан и шоколад





Необходими продукти:

1 пакетче бисквити Житен дар 220 гр.
1 пакетче нишесте банан
1 пакетче нишесте шоколад
1 банан
3 - 4 с.л. какао
100 гр. масло
прясно мляко - количеството е според това, колко е необходимо за сваряването на нишестето
захар за подслаждане на нишестето /слагала съм по 3 - 4 с.л. на всяко едно от двете/
100 гр. млечен шоколад
около 100 мл. прясно мляко за накисване на бисквитите


Начин на приготвяне:
 В 100 мл.  топло прясно мляко добавяме 1 с.л. какао и разбъркваме, натопяваме в него бисквити и редим на дъното на тавичка с падащо дъно, докато се покрие. През това време сваряваме банановото нишесте според указанието на пакетчето. 
Нарязваме банана и разпръскваме кръгчета от него върху наредените бисквити.


Във вече свареното нишесте банан, добавяме 50 гр. масло и разбъркваме добре докато се разтопи. Изливаме го върху бисквитите и бананите. 
Сваряваме и нишестето шоколад според указаното на пакетчето. През това време нареждаме върху банановия крем бисквити, потопени в прясно мляко. 
Когато и нишестето шоколад е сварено добавяме към него останалото какао /2 - 3 с.л./ и 50 гр. масло и разбъркваме добре докато маслото се разтопи.
Разтопяваме 100 гр. млечен шоколад на водна баня. С половината от него поръсваме по бисквитите. 

Заливаме с шоколадовото нишесте. 



С останалата част от разтопения шоколад поръсваме тортата. 


Оставяме тортата да престои в хладилник поне 5 - 6 часа, за да стегне. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар