петък, 21 април 2017 г.

Пилешки късчета с гъби и лук



Необходими продукти:
около 1 кг. пилешко филе
5 - 6 гъби печурки
1 глава лук
150 мл. соев сос
150 мл. вино /розе или бяло/
2 - 3 ч.л. къри
2 - 3 ч.л. Пикантина /за ястия и супи/
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
2 - 3 с.л. олио

Начин на приготвяне: 
Нарязваме пилешкото филе на ивички около 1 см. 




Слагаме го в дълбока купа и към него добавяме подправките /Пикантина, къри, черен пипер, червен пипер, чубрица/. Прибавяме и виното и соевия сос и разбъркваме добре. Оставяме да престои така около 1 час. 



Нарязваме лука на кръгчета и гъбите на филийки.




Загряваме олиото в уок тиган. Когато е готово добавяме лука. Разбъркваме за около 1 - 2 минути и добавяме и гъбите. Разбъркваме отново за около 4 - 5 минути и прибавяме пилешкото месо. Оставяме да къкри на средно силен котлон до готовност /около 40 - 50 мин./, като разбъркваме от време на време. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар