вторник, 14 март 2017 г.
Чесново пиле върху "легло" от гъби
Необходими продукти:
1 пиле
1 кг. гъби печурки
3 - 4 ч.л. Picantina /за ястия и супи/
3 скилидки чесън
2 - 3 с.л. олио
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
50 мл. вода
Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват и се нарязват на филийки. В тава се слагат водата и гъбите. Поръсваме с 1-2 ч.л. Picantina и разбъркваме.
В купичка се настъргва на ситно чесъна, към него добавяме олиото, 2 ч.л. Picantina, чубрицата, черния и червения пипер, и разбъркваме. С тази смес намазваме цялото пиле и го слагаме върху гъбите.
Печем в предварително загряла на фурна на 200 градуса до готовност /около 1 час и 20 мин./.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар